Home

Nordiska museet gratis inträde

Nordiska museet berättar om hur människor i Norden bott, ätit, klätt sig och firat sina traditioner från 1500-talet och framåt Nordiska Muséet på Djurgården i Stockholm Foto: Wille Wilhelmsson Samhälle / Ekonomi. Igår klubbades Sveriges nya budget igenom och det innebär bland annat att det snart är slut med gratis inträde på 18 statliga museer. Det innebär att staten sparar in 80 miljoner.

Nordiska museet Nordisk livsstil sedan 152

Nordiska museet: fri entré tisdagar kl 13-17; Tekniska museet: fri entré onsdagar kl 17-20; Det är vanligt att även museum utomlands har vissa dagar med gratis inträde. Ibland kan det dock bara röra sig om en enstaka dag per månad, så kom ihåg att planera ditt besök noga i förväg för att ta del av gratis Här nedan listas de medlemskap och kort som ger förmåner på Nordiska museet. Visa upp ditt kort/medlemskap i kassan i huvudentrén GRATIS EVENEMANG I STOCKHOLM. Museum. Kulturhuset (öppet för alla och de flesta evenemangen har fritt inträde) Kungliga myntkabinettet (alltid fri entré för alla) Nordiska museet (fri entré för ungdomar under 19 år, samt fri entré för alla på tisdagar kl 13-17

Gratis inträde på statliga museer skrotas

Nordiska museets stora hall har gett plats åt livet och förändringarna i Arktis. I utställningen Arktis - medan isen smälter möter du de människor som bor i dagens Arktis genom föremål, foton, design, konstverk, filmer och projektioner. Upptäck samiska föremål utställda i ett större arktiskt och nordiskt sammanhang Se dinosaurier, vikingaguld, kungliga kläder eller en av världens största konstsamlingar. <br>Titta in i en lyxvåning ifrån sekelskiftet - eller utforska Sveriges största privatpalats från 1600-talet. <br>Här är 15 museer med gratis inträde Gratis museum i Stockholm. Sedan en tid tillbaka är det inte längre gratis att gå på ett museer i Stockholm. Det finns dock fortfarande möjlighet att gå in med fritt inträde vissa dagar eller för vissa personer, tex barn. Du kan också köpa Stockholmskortet från 330 kr som ger dig gratis inträde till museer och fria resor med.

Biljetten gäller under hela giltighetsdagen. Vid kö in till utställningen, besök gärna några av museet övriga salar och återkom till utställningen en stund senare. En förköpt biljett till en (1) utställning kan kompletteras med rabatterad biljett till den andra utställningen på plats i museet. En utställning, på övre- eller. Den 1 februari 2016 infördes fri entré på 18 statliga museer. - De skatter som finns i museerna är våra gemensamma. Därför är det naturligt att vi ser till att alla får chansen att ta del av det vi äger tillsammans, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Nordiska museet Nordiska museets matsal Tel: 08-519 545 61 Till Nordiska museets matsal Julita gård Café Julita Skans Tel: 08-519 547 30 Webbplats: Café Julita Skans Julita Wärdshus Tel: 0150-910 50 Webbplats: Julita Wärdshus Svindersvik Svindersviks Brygghus Tel: 073-436 87 67 Webbplats: Svindersviks Brygghus Tyresö slott Tyresö Slott Bistro & Salonger Tel: 070-634 50 6 Den gratis entrén till statliga museer blir kvar. Detta efter överenskommelsen mellan Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna. - Vi prioriterar våra museer och den fria entrén så den kommer att löpa på, säger Alice Bah Kuhnke (MP) till TT Alla förköpta programbiljetter med eller utan förtäring under perioden då museet är stängt kommer att återbetalas automatiskt. Har du frågor angående en bokning, kontakta bokningskontoret. E-post: bokningen.vasa@smtm.se Telefon: 08-519 548 70. Bokningen har öppet måndag till fredag kl 10-12 samt 13-15. Upptäck Vasamuseet onlin

Museet är tillfälligt stängt from och med fredag 30 oktober med anledning av Covid-19 och Folkhälsomyndighetens skärpta råd i Stockholms län. Mer information om den tillfälliga stängningen. Restaurangen har öppet måndag-söndag 11.00-14.30. Entrépriser. Entrébiljetten ger inträde till alla museets utställningar En myndighet - Fyra museer. Kontakta oss. Växel: 010-456 12 00 Reception: 010-456 12 99 info@etnografiskamuseet.se. Besöksinformation. Etnografiska museet Djurgårdsbrunnsvägen 34, Stockholm Se öppettider. Myndigheten. Kontakta oss Jobb & prakti ABBA The Museum har en särskild biljett för skolklasser från grundskolan upp till gymnasieskolan. På skolbiljetten går man in max 30 personer (minst en vuxen per 10 elever). Vi erbjuder även guidade turer på franska, spanska, tyska och engelska Din guide till museer och attraktioner i Stockholm Med tanke på att Stockholm ligger på hela fjorton öar så dröjer det innan du kommer att få slut på saker att se och göra. Attraktioner finns i överflöd, från gamla fina kullerstensgator till restaurerade kyrkor och moderna konstmuseer - och de flesta slott och parker är gratis och öppna för allmänheten På grund av den nuvarande situationen med coronaviruset, Covid-19, håller Nordiska museet tills vidare stängt. För aktuell..

Nordiska Museet GRATIS

Öppettider och priser Öppettider Tillfälligt stängt till och med den 19 november. Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för personer som vistats i Stockholms län håller museet stängt för att bidra till att minska smittan av coronaviruset i samhället Du kan förstås också ställa frågor om hur du själv skriver i eller ändrar i artiklar på Wikipedia, eller hur man laddar upp en bild. Arrangemanget är kostnadsfritt (Nordiska museet har alltid gratis inträde efter 17.00 på onsdagar). Välkommen! För mer information om träffen, kontakta: kajsa.hartig@nordiskamuseet.s Museer i Stockholm: Se omdömen och bilder för museer i Stockholm, Sverige på Tripadvisor. Kostnadsfritt inträde. Dolda pärlor. Bra för en smekmånad. Visa färre. Nordiska Museet. 1 543 omdömen. Nr 18 av 81 Museer i Stockholm. Läs mer. Visa 3 upplevelser. Tekniska Museet Stockholms bästa museer. Stockholm är den stad i Sverige med flest museer. Vi har utsett våra favoriter bland dessa. Under 2018 gjordes över 17 miljoner museibesök i Sverige. Precis som vår hemsida strävar efter, erbjuder ett museum ett lättsamt sätt att lära sig nya saker. Många är dessutom barnvänliga och har gratis entré

Kort, medlemskap och förmåner Nordiska museet

  1. Gratis inträde på muséer för nyanlända Uppdaterad 29 oktober 2015 Publicerad 29 oktober 2015 Från och med nästa vecka kommer nyanlända kunna gå gratis på muséer i Stockholm
  2. På grund av den nuvarande situationen med coronaviruset, Covid-19, håller Nationalmuseum stängt tills vidare. Nationalmuseum..
  3. Gratis inträde alla dagar. Medelhavsmuseet Arkeologiskt museum för medelhavskulturer med fynd från det forna Egypten, Cypern, Grekland, Romarriket, Mellanöstern. Följ med på en vandring genom Egyptens historia och ner i gravkammaren. Gratis inträde, stängt måndagar. Medeltidsmuseet Ett museum om stadens uppkomst och medeltida utveckling
  4. Gratis Wi-Fi. Våra museivärdar hjälper dig till rätta i huset och samtalar gärna med dig om konsten och våra utställningar. Vänd dig till någon av dem om du har frågor om något konstverk, våra utställningar, program, vill låna en rullstol, delge oss tips eller lämna dina synpunkter om museet
  5. Museer satsar på fritt inträde. besökare och nå helt nya grupper om det blev gratis, entré begränsas inte bara till statliga museer. Även Skansen, Nordiska museet och Tekniska.

Gratis i Stockholm - Museum i Stockholm, museer i

  1. Nordiska museet kommer tyvärr inte att vara ett av de museer som får gratis entré snart, men imorgon har de fritt inträde! Den här vackra byggnaden besökte jag ofta förra gången museerna var gratis i Stockholm, när vi var nyinflyttade här
  2. Nästa år är det inte längre gratis att besöka de statliga museerna i Stockholm. Här hittar du alla museum med gratis inträde
  3. Även om museum med gratis inträde verkligen inte är att förakta (speciellt i en stad som Stockholm där bland annat det fantastiska Moderna Museet erbjuder gratis inträde), finns det också ett antal museer i stan som har mycket rimliga entréavgifter och bör ha en given placering på din måste-lista

Förboka ditt besök innan du kommer hit. För att du ska känna dig trygg och för att undvika trängsel behöver du förboka ditt besök genom att välja dag och tid.Din tid på museet börjar den tiden du bokat, oavsett om du vill börja med att uppleva våra utställningar eller att äta/fika uppe på plan 2.För att vi ska kunna hålla koll på antalet gäster i huset samtidigt kan du. Museer med fritt inträde i Göteborg Posted on februari 4, 2014 by Gratisnöjen.se Det finns möjlighet att gå in gratis på museer i Göteborg för personer i vissa åldrar samt under andra förutsättningar

Armémuseum skildrar Sveriges historia från 1500-talet till nutid med fokus på hur människor har påverkats av krig och konflikter Kolla in museets fina utställningar. Och ha den bästa söndagen någonsin! Gratis inträde för alla barn. 50 kr för vuxna från 19 år (ord. pris 100 kr). Vill du uppträda på kalaset, till exempel sjunga eller dansa på vår öppna scen? Anmäl dig här! Program. Kl 10:00 Nordiska museet öppnar och kalaset kör igång Kritik mot beslutet om fritt inträde på museer. Publicerad 2014-10-17 Nyheten att regeringen återinför det fria inträdet till vissa statliga museer kom för många som ett glatt besked Det blir fri entré på ytterligare 16 statliga svenska museer. Redan tidigare i år infördes fritt inträde på tre museer i Stockholm: Nordiska museet. TT , aftonbladet.se Biotopia - Biologiska Museet: Gratis inträde och barnvänligt - se 49 omdömen, 9 bilder och fantastiska erbjudanden på Uppsala, Sverige på Tripadvisor

Öppettider och priser - Naturhistoriska riksmusee

  1. Nordiska Museet (Stockholm) Vårt berättigade intresse är att informera årskortsinnehavare om Nordiska museets verksamhet och aktiviteter. Dina personuppgifter kan också komma att lämnas ut till följande aktörer som själva är personuppgiftsansvariga för sin behandling av dina personuppgifter: Forskare, samarbetspartners, massmedia, myndigheter, andra museum, bibliotek och andra.
  2. na om att det är viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att
  3. Här kan du söka i Livrustkammarens, Skoklosters slotts och Hallwylska museets samlingsdatabas online. Sök i samlingarna . HALLWYLSKA MUSEET . Hamngatan 4 111 47 Stockholm. Information och bokning . Kontakt museet 08-402 30 99 (måndag-fredag kl 8.30-11.30
  4. Nu blir det gratis att gå på museum. Uppdaterad 1 februari 2016 Publicerad 1 februari 2016. Under 2005 och 2006 var det också gratis inträde, något som sedan tog bort
  5. Öppettider 27.9 2020-31.1 2021 tisdag-söndag kl. 11-16 (måndag stängt) Läs mer om våra smittskyddsåtgärder här. Generella öppettider Höst/vinter/vår: Tisdag-söndag kl. 11-16 Sommar: Dagligen kl. 11-1
  6. Nordiska Museet: Svensk befolknings- och bostadskultur från förr och nu. - se 1 538 omdömen, 1 700 bilder och fantastiska erbjudanden på Stockholm, Sverige på Tripadvisor

Museum i Stockholm med gratis inträde - View Stockhol

Historiska museet. Vi är ett av Sveriges största museer. Till oss kommer varje år en kvarts miljon besökare från Sverige och övriga världen för att titta på Sveriges förnämsta guld- och silverskatter, makalös medeltida konst och världsunika fynd från en av den svenska historiens mest våldsamma strider - slaget om Gotland 1361 Nationalmuseum, Moderna Museet och ArkDes stänger tillfälligt till och med den 14 april Nationalmuseum förvärvar daguerreotyp av Johan Wilhelm Bergström Nationalmuseum förvärvar verk av Artemisia Gentilesch

Ladda ner museets app och gå på upptäcktsfärd genom sex sekel av konst, design och arkitektur, Nationalmuseum Visitor Guide App innehåller audioguider, fakta och inspiration. Den bästa följeslagaren under ditt besök på museet och en riktig guldgruva för dig som är vetgirig även utanför museet Nordiska museet i Stockholm är inte ett av de 17 museer som nästa år kommer ha fri entré, trots att museet hade fri entré förra gången den socialdemokratiska regeringen införde reformen. Går lärare in gratis på Vasamuseet? 2 aug, 2018 1; Har ni pensionärsrabatt? 1 aug, 2018 1; Vad är entrépriset för en vän om jag har guldkorts-medlemsskap? 1 aug, 2018 3; Rabatt med Kulturarvskortet? 1 aug, 2018 1; Är det gratis inträde för ledsagare? 1 aug, 2018 1; Måste man köa om man har årskort? 1 aug, 2018 1; Tar ni emot Euro.

Nordiska museet har öppet alla dagar i veckan men har stängt röda dagar. Mer information hittar du på museets hemsida. Museet erbjuder gratis audioguider i entrén. Barn och ungdomar under 18 år går in gratis. Mellan september och maj är det gratis inträde på onsdagskvällar Moderna Museet - Stockholm: Gratis inträde - se 1 729 omdömen, 1 438 bilder och fantastiska erbjudanden på Stockholm, Sverige på Tripadvisor

Skeppet Vasa kantrade och sjönk i Stockholm 1628. Efter 333 år på botten bärgades det väldiga krigsskeppet och resan kunde fortsätta. Idag är Vasa ett av världens bäst bevarade 1600-talsskepp och Vasamuseet det mest besökta museet i Skandinavien Historiska museet har utställningar med unika föremål som berättar om mänskligt liv från tiotusen år tillbaka fram till vår egen tid. Använd oss för att väcka dina elevers nyfikenhet på historia. Vi anpassar visningarna efter gruppens ålder, språkförståelse och övriga behov Arrangemanget är kostnadsfritt (Nordiska museet har alltid gratis inträde efter 17.00 på onsdagar). Välkommen! För mer information om träffen, kontakta: kajsa.hartig@nordiskamuseet.se

På grund av den nuvarande situationen med coronaviruset, Covid-19, håller Historiska museet stängt tills vidare. Upplev Sveriges.. Moderna Museet - Stockholm: Gratis inträde, not.. - se 1 729 omdömen, 1 438 bilder och fantastiska erbjudanden på Stockholm, Sverige på Tripadvisor Gratis inträde på Etnografiska museet - lagom till sportlovet tor, feb 25, 2010 11:00 CET. Goda nyheter för alla som är intresserade av världen! Från och med lördag 27 februari är det gratis att besöka Etnografiska museet i Stockholm

Nordiska museet

  1. Efter ett taktfullt stopp blev vi alla informerade om att vi, som pensionister och i kraft av vår höga ålder, tydligen har gratis inträde på Grönan. Hä´ bara fram med legget! Vi sneddade upp förbi Skansens gamla ingång vid Hasselbacksporten, rasade ner för backen och dundrade förbi resterna av Biologiska Museet för att inta lunch i ett påsklovsfullt kafé på Nordiska Museet
  2. Dansmuseet har stängt tills vidare. Folkhälsomyndighetens nya råd innebär bland annat att avstå från att vistas i inomhusmiljöer där många samlas
  3. Gratis inträde? Tate Modern befinner sig vid Themsens strand i en uppseendeväckande gammal kraftstation, oavsett vad man tycker om utsidan så är det definitivt värt en titt inuti. Sedan Tate Modern öppnades 2000 så har museet blivit otroligt populärt och räknas idag som ett av de populäraste museerna i London med otaliga besökare som är nyfikna på modern konst
  4. Röhsska museet i Göteborg är Sveriges museum för Design och Konsthantverk - en given sevärdhet för dig som vill lära dig mer om historiska och samtida uttryck inom design och konsthantverk

Museet är tillfälligt stängt året ut. Anledningen är de skärpta allmänna råden för Stockholms län som Folkhälsomyndigheten fattade beslut om den 29 oktober. Vi hoppas kunna öppna igen i början av 2021 Köp dina entrébiljetter online i lugn och ro. Då går du går förbi eventuella köer på museet. Barn till och med sex år har fri entré Nordiska museet Dansa ut julen med Nordiska museet! Välkommen till Nordiska museets traditionella julgransplundring. Inträde till Lekstugan är gratis under dagen. Obs: Begränsat antal biljetter. Varmt välkomna! Boka Biljetter på Ticnet. Information. Datum & Ti Museet har också den största samlingen av Edvard Munchs verk utanför Norge. I den lummiga och muromgärdade trädgården hittar du flera statyer av nordiska konstnärer. Inträde till Thielska Gallerie Fotografiska museet i Stockholm välkomnar dig! Besök våra fotoutställningar, delta i en av våra fotokurser, arrangera en konferens eller gör ett minnesvärt besök i vår fina och prisbelönta restaurang. Fotografiska är en internationell mötesplats om och för fotografi i fantastiska lokaler på Södermalm i Stockholm

Historiska museet stänga alla utställningar tillfälligt, för att minska smittan av coronaviruset. Vi håller stängt till och med torsdag den 19 november. 30 oktober - 19 november 2020 20 november fredag. På gång Medeltida guldskinnsbroderier Upptäck Jamtli. På Jamtli finns alltid något att se och göra! Här finns spännande tillfälliga utställningar, klenoder som Överhogdalsbonaderna, roliga familjeaktiviteter, levande rollspel på Jamtli Historieland, intressanta föreläsningar, stora folkfester, julmarknad och vårmarknad, vackra parkområden och levande djur som kor, hästar och getter Join us for a guided tour in the comfort of your own sofa! Find a comfortable place to sit and join us, and get answers to your questions about art when our staff and guides show some of our works. Sofa tours take place on Thursdays and will be live-streamed at 12 noon on the Moderna Museet Facebook page Gäller gratis inträde för ledsagare även för ungdomar? Hoppa till innehåll. Sök bland alla inlägg. Sök. Fler liknande inlägg. Vanligtvis tar det dock inte mer är 15-20 minuter att ta sig in i museet trots att det är kö. Varmt välkomna! Didier Linder. 1 Aug 2018 Rapportera.

Socker på Nordiska - DnilvaNaturhistoriska riksmuseet och Cosmonova - Visit Stockholm

Det är inte flygrelaterad deal men det kanske finns några medlemmar som tycker om att besöka olika museer. Det finns årskort hos Nordiska Museet och.. Den nya regeringen återinför gratis entré på statliga museer. Syftet är att minska bildningsklyftan mellan olika grupper i samhället. - Det här är en av mina favoritreformer, det finns. I Göteborg finns det gott om museer för dig som vill se konst, utforska havets djup eller göra en resa i tiden. Fri entré gäller för besökare under 25 år. För 60 kronor kan du gå in under hela dagen på museet där biljetten är köpt. Det finns även möjlighet att köpa en årsbiljett för 100 kronor och få tillgång till stadens kommunala museer Gratis inträde på Museer. 2012-12-17 . Maeci. För att veta mer om inträdeskostnader ber vi dig att besöka MiBACTs hemsida. Vi informerar om att det är gratis inträde till museer och arkeologiska platser i hela Italien i samband med MiBACTs initiativ #domenicalmuseo (#söndagpå-museet) som infördes av ministern Dario Franceschini

Utställningar Nordiska museet

Museet är stängt. Museet är stängt från och med fredag 30 oktober med anledning av covid-19 och Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Stockholms län. Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev, lärarbrev eller besöka vår webbsida. Tag gärna del av våra digitala erbjudanden och klassrumsmaterial Souvernirshop. I Volvo Museums souvenirshop hittar du allt från kläder och accessoarer till böcker, leksaker, skalmodeller och gamla klassiska reklamaffischer - perfekta presenter till den Volvointresserade, oavsett ålder

Roa dig gratis - här är 15 museer med fri entr

Stadsmuseet berättar om Stockholm via utställningar, lärande och publik verksamhet. Vi arbetar med kulturmiljö- stadsbyggnadsfrågor samt arkeologi. Vi ser till att stadens och museets samlingar bevaras och du kan få hjälp med att forska om Stockholms historia Varbergs fästning, 432 44 Varberg, tel: 0340-82830 Museet är tillfälligt stängt 5/11-24/1 Gratis komik på Söder För er som vill skratta och ta en öl är det 3 dagar i veckan gratis Stand-up på puben The Big Ben på Söder. 2019 firar The Big Ben Stand-up 16 årsjubileum. Här mixas kända komiker med rookies. Många har också börjat sin karriär här. Så missa inte chansen att få en gratis skrattkväll. Tis, Tors, Sön

THE VIKING MUSEUM HÅLLER STÄNGT. Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd är museet är tillfälligt stängt från och med den 2 november. Vi hoppas kunna hälsa våra besökare välkomna igen den 4 december. Under tiden finns möjlighet att boka privata visningar på plats eller digitalt Nu är det gratis inträde på Marinmuseum! Från och med den första februari blir det fri entré på statliga museer. På Marinmuseum har det varit fritt inträde sedan i julas. Något som nu fortsätter. Nyligen beslutade regeringen att genomföra den så kallade fri entré-reformen

Museum med fritt inträde (gratis) i Stockholm Gratisnöje

Spara pengar på Stockholms toppattraktioner när du använder Stockholm Pass. Fri entré till 60 toppattraktioner, museum och sightseeingturer. Läs mer hä Inträde: gratis första måndagen varje månad, annars 100 CZK. Kommunistmuseet Museet är det enda i sitt slag i Prag och är också klassat som en toppturistattraktion bland Prags besökare

Återigen blir det fri entré till flera av statens museer varav många finns i Stockholm. Men fram till i februari får besökare fortfarande betala - förutom på Nationalmuseum Cosmonova och museet är tills vidare stängt pga det rådande läget med pandemin. Biljett. Superpower Dogs. Lär känna våra bästa vänner på ett nytt sätt. Se hur de hjälper oss med sina superkrafter. Rekommenderad ålder: från 4 år och uppåt. Biljett. Oceans. Our Blue Planet Gamla Vasa museum öppnar sina dörrar igen i början av juni och har öppet till slutet av augusti. Också i sommar är det gratis inträde till museet. Gamla Vasa museum finns i Wasastjernahuset i stadsdelen Gamla Vasa. I museet kan man bekanta sig med Vasas historia före branden år 1852, då största delen av dåvarande Vasa stad förstördes Museet tillfälligt stängt. Kalendarium . nov 26. Digitalt föredrag: Återbruk av kläder vid Vasahovet. Hela kalendariet. Så här anpassar vi museet. Coronaviruset . Upptäck Livrustkammarens digitala utbud. Digitala utställningar . Upplev Livrustkammaren där du är

  • Hyra lokal linköping pris.
  • Järnvägsolyckan i lerum 1987.
  • Måla sten nyckelpiga.
  • Belgiens kung utbildad till.
  • Jet musikgrupp.
  • Berliner tagesspiegel jobs.
  • Kikärtor blötläggning.
  • Ssg standard rörupphängningar.
  • Iphone 6s vs iphone 8 camera.
  • Dagens bästa spel.
  • Avanza nere.
  • Insemination ensamstående blogg.
  • Ett rum med utsikt kostymdrama.
  • Rosengård herrgården.
  • 14 år till salu.
  • Ginkgo biloba i kruka skötsel.
  • Ta in ny delägare i aktiebolag.
  • Blurra ansikten film.
  • Lönn ålder.
  • Platt huvud bebis 1177.
  • Medium blog.
  • Våga följa sitt hjärta.
  • University of toronto courses.
  • Fiskar till 30 liters akvarium.
  • Seb sergels torg öppettider.
  • Centrifugalpump.
  • Bob der baumeister mixi.
  • Sveriges största pappersbruk.
  • Wallarps stuteri.
  • The point of curved tv.
  • Tanzschule happy hours hannover döhren.
  • Framtidens samhällsbyggare.
  • Fallasier exempel.
  • Urinvägsinfektion huskur citron.
  • No strings attached actors.
  • Schwarz weiß poster.
  • Ensam hemma film svenska.
  • Skatt på vinst i aktiebolag.
  • Manöverpanel båt.
  • B evf.
  • Projektchef bygg lön.